Wie zijn Wij

Stichting Evenementen Maastricht

Geachte lezer,

Stichting Evenementen Maastricht, is ontstaan nadat het Bruis festival na 2016 geen doorgang meer vond en de daaraan deelnemende verenigingen deze bron van inkomsten zag wegvallen.

Op verzoek van enkele van de verenigingen is toen gekeken welke alternatieven er waren.

Zodoende ontstonden de ideeën om zelf een evenement te organiseren en dat was de aanzet tot  PROOST MESTREECH, een evenement met als thema speciaal bieren en food uit de regio onder het genot van een uitnodigend muziek programma.

Om zeker te zijn dat het idee ook realiseerbaar zou zijn, werd contact gezocht met bekende brouwerijen, het voorgestelde concept werd door deze direct als interessant ervaren.

De brouwerijen, maximaal acht en een viertal food aanbieders uit de regio zeiden hun medewerking spontaan toe, waarna vervolgens de stappen tot de oprichting van de Stichting werden gezet.

Na maanden van voorbereiding was het 17 april 2018 zover, bij notaris Heijnen in Eijsden passeerde de oprichtingsakte, werd ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel verzorgd.

Van de deelnemende brouwerijen wordt verwacht dat zij een assortiment speciaal bieren aanbieden,  zowel op tap als op fles. Deze editie worden maar liefst 83 speciaal bieren aangeboden. Daarnaast wordt op alle dagen een muziekprogramma verzorgd door verschillende bands en artiesten uit de regio.

Het uiteindelijk doel is om van PROOST MESTREECH een jaarlijks terugkerend evenement te maken, waarbij wij er naar streven om een evenement te organiseren waar de deelnemende verenigingen voor hun inzet telkens een interessante vergoeding voor zullen ontvangen.

Namens Stichting Evenementen Maastricht heet ik jullie van harte welkom op de dagen 16 t/m 19 augustus.

Hopelijk tot snel en vriendelijk groet,
Stichting Evenementen Maastricht